1
گروه آموزش معارف اسلامی دانشگاه فرهنگیان تهران ایران
2
گروه معارف اسلامی دانشسگاه علوم پزشکی اراک
چکیده
سفارش ساخت یکی از قراردادهایی است که سابقه طولانی در معاملات بین مردم دارد و معلوم گردیدن ماهیت آن از نظر فقهی و حقوقی موجب میشود بقیه احکامی که به تبع این مسئله مطرح میشوند نیز روشن گردد. بانک مرکزی در چند سال اخیر این قرارداد را عقدی لازم دانسته و در نتیجه احکام عقود لازم را در اینجا جاری نموده در حالیکه به نظر میرسد این برداشت صحیح نمیباشد و نقدهای متعددی بر این دیدگاه وارد است و اگر این قرارداد در قالب جعاله واقع شود هم غرض از آن حاصل خواهد شد و هم اشکالات وارده در فرض عقد لازم بودن پیش نخواهد آمد. بررسی ارکان عقد استصناع از قبیل ایجاب و قبول، مشخص بودن اوصاف چیزی که قرار است ساخته شود، سازنده و سفارش دهنده به خوبی نشان میدهد عنوان یک عقد جایز مانند جعاله بهتر قابل تطبیق بر آنها میباشد. پژوهش حاضر با روش جمع آوری کتابخانهای دادهها و بررسی توصیفی تحلیلی آنها سعی دارد تا به شناخت ماهیت استصناع از نظر فقهی بپردازد. بهمین منظور ابتدا به نقد تصمیم بانک مرکزی پرداخته و سپس صحت و ترجیح پیشنهاد مذکور مطرح و مستدَل میشود.
محمدزاده بنی طرفی, مهدی, & نبی زاده, محمد مهدی. (1403). بررسی فقهی انعقاد قرارداد استصناع در قالب جعاله با رویکرد نقد دیدگاه عقد مستقل لازم بودن آن. فصلنامه مطالعات میان رشته ای فقه, (), -.
MLA
مهدی محمدزاده بنی طرفی; محمد مهدی نبی زاده. "بررسی فقهی انعقاد قرارداد استصناع در قالب جعاله با رویکرد نقد دیدگاه عقد مستقل لازم بودن آن". فصلنامه مطالعات میان رشته ای فقه, , , 1403, -.
HARVARD
محمدزاده بنی طرفی, مهدی, نبی زاده, محمد مهدی. (1403). 'بررسی فقهی انعقاد قرارداد استصناع در قالب جعاله با رویکرد نقد دیدگاه عقد مستقل لازم بودن آن', فصلنامه مطالعات میان رشته ای فقه, (), pp. -.
VANCOUVER
محمدزاده بنی طرفی, مهدی, نبی زاده, محمد مهدی. بررسی فقهی انعقاد قرارداد استصناع در قالب جعاله با رویکرد نقد دیدگاه عقد مستقل لازم بودن آن. فصلنامه مطالعات میان رشته ای فقه, 1403; (): -.